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Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Nicht angemeldet
(Donnerstag, 21. November 2024 19:48:07)
n.BA.LM.FoPa.21HS (Food Packaging)
Modul: Food Packaging
Diese Information wurde generiert am: 21.11.2024
Nr.
n.BA.LM.FoPa.21HS
Bezeichnung
Food Packaging
Credits
2
Beschreibung
Version: 1.0 gültig ab 01.08.2021
Studiengang
Lebensmitteltechnologie
Geltende Rechtsordnung
RPO vom 29. Januar 2008, Studienordnung des Dept. N vom 15. Dez. 2009, Anhang für den Bachelorstudiengang Lebensmitteltechnologie
Modultyp
X
Pflichtmodul
Wahlpflichtmodul
Wahlmodul
Plansemester
4. Semester
Modulverantwortliche/r
Selçuk Yildirim
Telefon / E-Mail
+41 (0)58 934 56 31 /
selcuk.yildirim@zhaw.c
h
Beteiligte Mitarbeitende und Lehrbeauftragte
Selçuk Yildirim
Members of the Research Group for Food Packaging
Thomas Gude (SQTS)
Vorausgesetzte Module
Module groups: Lebensmittelherstellung 1 + 2, Naturwissenschaften 1 + 2
Zu erreichende Kompetenzen
Professional competence:
The students can …
elaborate technical and marketing functions of packaging.
describe the properties of the main food packaging materials.
explain the main polymer processing and converting technologies.
match the requirements of different food systems with specific packaging needs.
describe the importance of packaging and consumer interactions.
elaborate possible food and packaging interactions.
select the right packaging materials for a given food or can design a packaging for a new food product.
Interdisciplinary competence:
The students can …
combine their knowledge on food and food processing with packaging know-how to design high quality food products.
Inhalt des Moduls
Packaging Functions (marketing and technical functions)
Packaging Design
Packaging Materials (metals, glass, plastic, paperboard, bioplastics)
Polymer Processing Technologies (extrusion, molding, thermoforming)
Packaging Converting Technologies (coating, lamination, printing, labelling, sealing)
Packaging Processes for Food (horizontal and vertical form fill seal, thermoform fill, skin packaging, shrink packaging, modified atmosphere packaging, hot fill and aseptic filling)
Packaging of Major Food Groups (flesh food, horticultural products, dairy, cereals, bakery, snack foods, beverages)
Packaging Consumer Interactions
Food and Packaging Interactions (migration, legislation)
Sustainable Food Packaging
Anschlussmodule
-
Unterrichtsmethoden
Lecture presentations
Self-studies
Presentation and discussions with external experts in the field
Team exercises
Digitale Lernressourcen
Slides
Scripts
Videos
Unterrichtsgliederung / Gesamtaufwand
Kontaktstudium
20
Begleitetes Selbststudium
16
Autonomes Selbststudium
24
Total Workload
60
Präsenzverpflichtung im Unterricht
No
Leistungsnachweise
Abgesetzte schriftliche Modulprüfung (100%)
Bei einer geringen Teilnehmerzahl kann die Prüfungsform der Repetitionsprüfung nach Absprache mit der Studiengangleitung durch Dozierende abgeändert werden: z.B. anstatt einer schriftlichen kann eine mündliche Prüfung abgehalten werden. Bitte entsprechende Meldung der geänderten Prüfungsform per E-Mail (ohne Formular) an
pruefungsadmin.lsfm@zhaw.ch
und Cc. Studiengangleitung.
Unterrichtssprache
English
Bemerkungen
-
Kurs: Food Packaging
Nr.
n.BA.LM.FoPa.21HS.V
Bezeichnung
Food Packaging
Hinweis
Für das Stichdatum 21.11.2024 ist kein Modulbeschreibungstext im System verfügbar.