EventoWeb
Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Nicht angemeldet
(Donnerstag, 21. November 2024 19:17:17)
n.BA.LM.NuIn.22HS (Nutrition Insights)
Modul: Nutrition Insights
Diese Information wurde generiert am: 21.11.2024
Nr.
n.BA.LM.NuIn.22HS
Bezeichnung
Nutrition Insights
Credits
2
Beschreibung
Version: 2.0 gültig ab 01.08.2024
Studiengang
Lebensmitteltechnologie
Geltende Rechtsordnung
RPO vom 29. Januar 2008, Studienordnung des Dept. N vom 15. Dez. 2009, Anhang für den Bachelorstudiengang Lebensmitteltechnologie
Modultyp
Pflichtmodul
X
Wahlpflichtmodul
Wahlmodul
Plansemester
5. Semester
Modulverantwortliche/r
Dr. Janice Marie Sych
Telefon / E-Mail
+41 (0)58 934 59 90 /
janice.sych@zhaw.ch
Beteiligte Mitarbeitende und Lehrbeauftragte
Dr. Janice Marie Sych
Invited guests
Vorausgesetzte Module
-
Zu erreichende Kompetenzen
Professional competences:
The students are able to …
summarize different types of nutritional information and identify the most relevant points.
critically assess food products and menus, qualitatively and quantitatively.
identify and explore gaps between nutritional recommendations and nutrition sustainability goals.
propose solutions and concrete steps towards healthier food products, and a healthy and sustainable diet.
Interdisciplinary competences:
The students will also develop and improve …
critical thinking.
teamwork skills.
self confidence in English communication.
Inhalt des Moduls
Principles, nutritional recommendations, and special requirements for the following life stages:
pregnancy, infancy, children/teenagers, and the aging population
Population consumption data in Switzerland and in neighbouring countries (food groups to dietary patterns)
Health-promoting trends in diet, lifestyle and physical activity (regular sports), and new expectations of food overall
Advantages and limitations of current dietary trends (plant-based, weight-loss / maintenance and dieting for other purposes)
Anschlussmodule
-
Unterrichtsmethoden
Lectures
Interactive videos
Seminar-style (guided group work)
Digitale Lernressourcen
Moodle
MS Teams
Scientific publications, industry and other reports
Weblinks to online nutrition resources
Videos
Unterrichtsgliederung / Gesamtaufwand
Kontaktstudium
14
Begleitetes Selbststudium
36
Autonomes Selbststudium
10
Total Workload
60
Präsenzverpflichtung im Unterricht
It is recommended to attend the lectures
Leistungsnachweise
Erfahrungsnote (100 %): Group presentation including a fact summary sheet and an exam
Unterrichtssprache
English
Bemerkungen
-
Hinweis
Weitere verfügbare Versionen:
1.0 gültig ab 01.08.2022
Kurs: Nutrition Insights
Nr.
n.BA.LM.NuIn.22HS.V
Bezeichnung
Nutrition Insights
Hinweis
Für das Stichdatum 21.11.2024 ist kein Modulbeschreibungstext im System verfügbar.