EventoWeb
Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Menu Home User Menu
Nicht angemeldet Anmelden
[ Deutsch (Schweiz) ]   [ Englisch Englisch ]
[ de ]   [ en en ]
Nicht angemeldet Anmelden
n.BA.LM.NuIn.22HS (Nutrition Insights) 
Modul: Nutrition Insights
Diese Information wurde generiert am: 21.11.2024
Nr.
n.BA.LM.NuIn.22HS
Bezeichnung
Nutrition Insights
Credits
2

Beschreibung

Version: 2.0 gültig ab 01.08.2024

 

Studiengang  Lebensmitteltechnologie
Geltende Rechtsordnung  RPO vom 29. Januar 2008, Studienordnung des Dept. N vom 15. Dez. 2009, Anhang für den Bachelorstudiengang Lebensmitteltechnologie
Modultyp   
  Pflichtmodul X Wahlpflichtmodul   Wahlmodul
Plansemester  5. Semester
Modulverantwortliche/r  Dr. Janice Marie Sych
Telefon / E-Mail  +41 (0)58 934 59 90 / janice.sych@zhaw.ch
Beteiligte Mitarbeitende und Lehrbeauftragte 
  • Dr. Janice Marie Sych
  • Invited guests
Vorausgesetzte Module  -
Zu erreichende Kompetenzen  Professional competences:
The students are able to …
  • summarize different types of nutritional information and identify the most relevant points.
  • critically assess food products and menus, qualitatively and quantitatively.
  • identify and explore gaps between nutritional recommendations and nutrition sustainability goals.
  • propose solutions and concrete steps towards healthier food products, and a healthy and sustainable diet.
 
Interdisciplinary competences:
The students will also develop and improve …
  • critical thinking.
  • teamwork skills.
  • self confidence in English communication.
Inhalt des Moduls
  • Principles, nutritional recommendations, and special requirements for the following life stages: pregnancy, infancy, children/teenagers, and the aging population
  • Population consumption data in Switzerland and in neighbouring countries (food groups to dietary patterns)
  • Health-promoting trends in diet, lifestyle and physical activity (regular sports), and new expectations of food overall
  • Advantages and limitations of current dietary trends (plant-based, weight-loss / maintenance and dieting for other purposes)
Anschlussmodule -
Unterrichtsmethoden 
  • Lectures
  • Interactive videos
  • Seminar-style (guided group work)
Digitale Lernressourcen 
  • Moodle
  • MS Teams
  • Scientific publications, industry and other reports
  • Weblinks to online nutrition resources
  • Videos
Unterrichtsgliederung / Gesamtaufwand   
 Kontaktstudium 14
 Begleitetes Selbststudium 36
 Autonomes Selbststudium 10
 Total Workload 60
Präsenzverpflichtung im Unterricht  It is recommended to attend the lectures
Leistungsnachweise  Erfahrungsnote (100 %): Group presentation including a fact summary sheet and an exam
Unterrichtssprache  English
Bemerkungen  -

 

Hinweis

Kurs: Nutrition Insights
Nr.
n.BA.LM.NuIn.22HS.V
Bezeichnung
Nutrition Insights

Hinweis

  • Für das Stichdatum 21.11.2024 ist kein Modulbeschreibungstext im System verfügbar.