EventoWeb
Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Nicht angemeldet
(Samstag, 23. November 2024 14:19:59)
n.BA.LM.PBR.22HS (Physiology and Biochemistry Research)
Modul: Physiology and Biochemistry Research
Diese Information wurde generiert am: 23.11.2024
Nr.
n.BA.LM.PBR.22HS
Bezeichnung
Physiology and Biochemistry Research
Credits
2
Beschreibung
Version: 2.0 gültig ab 01.08.2023
Studiengang
Lebensmitteltechnologie
Geltende Rechtsordnung
RPO vom 29. Januar 2008, Studienordnung des Dept. N vom 15. Dez. 2009, Anhang für den Bachelorstudiengang Lebensmitteltechnologie
Modultyp
Pflichtmodul
X
Wahlpflichtmodul
Wahlmodul
Plansemester
5. Semester
Modulverantwortliche/r
Beatrice Baumer
Telefon / E-Mail
+41 (0)58 934 57 08 /
beatrice.baumer@zhaw.ch
Beteiligte Mitarbeitende und Lehrbeauftragte
Andrea Baier
Beatrice Baumer
Vorausgesetzte Module
Ernährung
Zu erreichende Kompetenzen
Professional competences:
The students can …
perform anthropometric measurements and interpret anthropometric data.
plan and execute a physiological test, including data collection and analysis.
explain and apply the concept of postprandial glycaemic response as one tool to assess the nutritional quality of food.
Interdisciplinary competences:
The students can …
describe ethical restrictions regulating the use of such tests in surveys.
describe individual and societal benefits and challenges linked with the popularisation of health data and their collection.
Inhalt des Moduls
Focus of the Nutrition & Physiology part:
Theory inputs on physiological responses linked with nutrition
Anthropometric measurements, including bioimpedance measurements
Simple blood tests (e.g. glucose, total cholesterol)
Planning and executing a simple test with food and physiological responses (e.g. glycaemic index, postprandial responses)
The biochemistry of enzymes:
S
tructure and kinetics of enzymes, in theory and experimental
Michaelis Menten kinetics
Anschlussmodule
Other modules of the Minor “Consumer Science & Nutrition”
Unterrichtsmethoden
This module will be mainly based on practical work, including planning of experiments, and carrying them out.
Digitale Lernressourcen
Moodle
Unterrichtsgliederung / Gesamtaufwand
Kontaktstudium
28
Begleitetes Selbststudium
22
Autonomes Selbststudium
10
Total Workload
60
Präsenzverpflichtung im Unterricht
This module focusses on practicals, attendance required
Leistungsnachweise
Erfahrungsnote: Gruppenarbeit 40 %
Abgesetzte schriftliche Modulprüfung 60 % (e-assessment)
Bei einer geringen Teilnehmerzahl kann die Prüfungsform der Repetitionsprüfung nach Absprache mit der Studiengangleitung durch Dozierende abgeändert werden: z.B. anstatt einer schriftlichen kann eine mündliche Prüfung abgehalten werden. Bitte entsprechende Meldung der geänderten Prüfungsform per E-Mail (ohne Formular) an
pruefungsadmin.lsfm@zhaw.ch
und Cc. Studiengangleitung.
Unterrichtssprache
English (German as an option in practicals), bilingual exam (D/E)
Bemerkungen
-
Hinweis
Weitere verfügbare Versionen:
1.0 gültig ab 01.08.2022
Kurs: Physiology and Biochemistry Research
Nr.
n.BA.LM.PBR.22HS.V
Bezeichnung
Physiology and Biochemistry Research
Hinweis
Für das Stichdatum 23.11.2024 ist kein Modulbeschreibungstext im System verfügbar.