EventoWeb
Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Menu Home User Menu
Nicht angemeldet Anmelden
[ Deutsch (Schweiz) ]   [ Englisch Englisch ]
[ de ]   [ en en ]
Nicht angemeldet Anmelden
n.BA.LM.PBR.22HS (Physiology and Biochemistry Research) 
Modul: Physiology and Biochemistry Research
Diese Information wurde generiert am: 23.11.2024
Nr.
n.BA.LM.PBR.22HS
Bezeichnung
Physiology and Biochemistry Research
Credits
2

Beschreibung

Version: 2.0 gültig ab 01.08.2023

 

Studiengang  Lebensmitteltechnologie
Geltende Rechtsordnung  RPO vom 29. Januar 2008, Studienordnung des Dept. N vom 15. Dez. 2009, Anhang für den Bachelorstudiengang Lebensmitteltechnologie
Modultyp   
  Pflichtmodul X Wahlpflichtmodul   Wahlmodul
Plansemester  5. Semester
Modulverantwortliche/r  Beatrice Baumer
Telefon / E-Mail  +41 (0)58 934 57 08 / beatrice.baumer@zhaw.ch
Beteiligte Mitarbeitende und Lehrbeauftragte 
  • Andrea Baier
  • Beatrice Baumer
Vorausgesetzte Module  Ernährung
Zu erreichende Kompetenzen  Professional competences:
The students can …
  • perform anthropometric measurements and interpret anthropometric data.
  • plan and execute a physiological test, including data collection and analysis.
  • explain and apply the concept of postprandial glycaemic response as one tool to assess the nutritional quality of food.
Interdisciplinary competences:
The students can …
  • describe ethical restrictions regulating the use of such tests in surveys.
  • describe individual and societal benefits and challenges linked with the popularisation of health data and their collection.
Inhalt des Moduls Focus of the Nutrition & Physiology part:
  • Theory inputs on physiological responses linked with nutrition
  • Anthropometric measurements, including bioimpedance measurements
  • Simple blood tests (e.g. glucose, total cholesterol)
  • Planning and executing a simple test with food and physiological responses (e.g. glycaemic index, postprandial responses)
The biochemistry of enzymes:
  • Structure and kinetics of enzymes, in theory and experimental Michaelis Menten kinetics
Anschlussmodule Other modules of the Minor “Consumer Science & Nutrition”
Unterrichtsmethoden  This module will be mainly based on practical work, including planning of experiments, and carrying them out.
Digitale Lernressourcen  Moodle
Unterrichtsgliederung / Gesamtaufwand   
 Kontaktstudium 28
 Begleitetes Selbststudium 22
 Autonomes Selbststudium 10
 Total Workload 60
Präsenzverpflichtung im Unterricht  This module focusses on practicals, attendance required
Leistungsnachweise  Erfahrungsnote: Gruppenarbeit 40 %

Abgesetzte schriftliche Modulprüfung 60 % (e-assessment)

Bei einer geringen Teilnehmerzahl kann die Prüfungsform der Repetitionsprüfung nach Absprache mit der Studiengangleitung durch Dozierende abgeändert werden: z.B. anstatt einer schriftlichen kann eine mündliche Prüfung abgehalten werden. Bitte entsprechende Meldung der geänderten Prüfungsform per E-Mail (ohne Formular) an pruefungsadmin.lsfm@zhaw.ch und Cc. Studiengangleitung.
Unterrichtssprache  English (German as an option in practicals), bilingual exam (D/E)
Bemerkungen  -

 

Hinweis

Kurs: Physiology and Biochemistry Research
Nr.
n.BA.LM.PBR.22HS.V
Bezeichnung
Physiology and Biochemistry Research

Hinweis

  • Für das Stichdatum 23.11.2024 ist kein Modulbeschreibungstext im System verfügbar.